Ionutz's Blog
Lumea in care traim…

Nu mereu cu multi e bine…


De ieri incoace am inceput si eu o forma de invatamant in alta tara decat Romania si anume in Anglia. Cursurile le fac la Central Greenwich College sub indrumarea directa a directorului.

aaronedgeleyB

Domnul Director

Suntem o grupa de 8 oameni, America Latina vs. Europa, adica Brazilia si Columbia contra Romania si Ungaria. Cum ziceam si in titlu nu mereu cu multi e bine. Adica la o asemenea grupa profesorul are timp suficient sa lucreze cu fiecare cursant in parte. Imi place la nebunie ce se intampla acolo… fiecare in parte are timp sa isi expuna parerile si sa isi rezolve nelamuririle. Auzisem si eu ca prin alte tari cam asa e sistemul: cu mai putini ca e mai bine, insa acum o simt pe pielea mea. Bunul simt, respectul si ajutorul reciproc sunt la ele acasa, asa ca acum realizez si eu ca in Romania desi se face carte  cu cativa dintre noi, care au norocul sa se ocupe profesorul mai mult de ei, turma intreaga ramane la nivel mediocru spre slab si asta pentru ca nimeni nu se dedica elevilor respectiv studentilor. Aici orice problema ai, orice dubiu intampini profesorul e acolo sa te ajute pe tine si face asta pentru ca are timp: sunt doar 8 suflete intr-o clasa.

Ceea ce am observat pana acum s-a intamplat intr-o singura zi de cursuri. Imi imaginez ca de acum incolo va fi si mai bine. Abia acum realizez eu cat de bine le-a prins celor care la varsta asta au macar un an de studiu intr-o tara vest-europeana si cat de mult iti deschide orizonturile un asemenea sistem de invatamant.

Succesul este utilizarea la maxim a capacitatilor pe care le posezi!

C.I.

2 răspunsuri to “Nu mereu cu multi e bine…”

  1. Salutare.Am si eu un site de Bancuri glume si culmi, si anume http://culmi.blogspot.com si daca vrei sa faci un link exchange cu mine te rog sa vizitezi http://culmi.blogspot.com/2009/07/schimb-de-link-uri.html sau sa imi dai un add pe mess la id rfi_scan .Mersi frumos.O zi buna

  2. In Romania sistemul de invatamant este foarte slab….pentru ca profesorii vin plictisiti de viata la scoala,citesc o lectie dintr-o carte,apoi pleaca acasa si fac pregatiri.
    Este incredibil faptul ca dupa ce termini un liceu in Romania [profil mate-info,profil filologie,etc] nu poti sa te angajezi nicaieri pentru ca nu stii sa faci nimic..in 4 ani de liceu inveti o 1000 de formule,100 de comentarii literare dar nu inveti nimic util care sa te ajute in viata…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: