Ionutz's Blog
Lumea in care traim…

Traiasca politia romana in caminele ASE-ului…


Ora tarzie in noapte.
Locatie Camin Moxa D, Bucuresti;
Protagonisti: colegii de camera.
Povestea incepe cu o banala petrecere studenteasca in cimitirul din Moxa. Zic cimitir si imi asum acest lucru: nici nu zici ca e camin studentesc. Linistea si pacea sunt la ele acasa. Acest lucru este unul bun, insa cand se mai desfasoara o petrecere studenteasca, adica nu bataie… specific: petrecere studenteasca, sa fie tata lasata sa se desfasoare. Ca nu e in fiecare zi. Daca a fost una azi-noapte de acum cred ca se innoieste anul si alta nu va mai fi.
Bun… neinteresant foarte tare pana acum. Insa partea mai interesanta acum vine.
Un colocatar de-al nostru, de pe etaj cu noi, un pensionar la vreo… 22 ani (+/- 1 an) s-a gandit el mai bine ca si politia ar trebui sa participe la petrecere. Si i-a invitat.
O lege nescrisa a unui camin studentesc spune ca: inainte de a face invitatii si autoritatilor locale, te duci tata si ii „intrebi” pe petrecareti daca vor sa ii invite. Nu faci asa de capul tau, ca nu e petrecerea ta.
Telefon dat, politia romana intra in actiune. 4 oameni ai legii cu sapca si pusi pe treaba, numiti politisti isi fac aparitia la petrecere. Bineinteles ca atmosfera s-a cam tulburat. O petrecere mititica care se desfasoara DOAR in perimetrul camerei (nu pe hol, nu si la alte camere) nu poate decat sa deranje prin muzica. Muzica care se aude destul de incet datorita izolatiei facuta in timpul verii nu e cine stie ce. Un sistem audio 2+1 nu poate scoate extraordinar de mult. Oricat de performant ar fi. Deci un pensionar care are program de somn si medicamente foarte bine stabilit, nu poate face altceva decat sa cheme politia la petrecere. Buuuun…. autoritatile au venit in forta, si-au facut datoria, prin metode specifice au identificat locatarii camerei =)). Au indeplinit toate procedurile necesare pentru identificarea acestora si aplicarea legii. Trecand peste actiunea politiei romane, care altceva mai bun chiar nu are de facut si ancheteaza studenti pentru petreceri unice intr-un camin, colegii mei au devenit si victime ale conducerii ASE-ului.
Bineinteles ca de dimineata, administratia caminelor din Moxa si-a facut prezenta in fata usii noastre. Dupa multe chei in usa pe post de ciocanitoare, dupa mai multe cuvinte spuse cu viteza luminii si neintelese de nimeni, s-a auzit un: „Hai la director!” Era dna lenuta, administratora. Saracii, tristi si suparati ca si politia a participat la petrecere (pe buna dreptate, ca ii sustin in toate) au pornit spre cabinetul directorului departamentului social. Note explicative, mustrari verbale si tot tacamul au venit navala peste ei. Ca sa se arate ca se face treaba in Romania si ca ASE-ul este serios si nu permite o asemenea abatere de la regulamete. =))=))=))
Eu le fac o sugestie simpla: sa se duca sa vada cati din cei care stau in caminele din Moxa (care sunt cele mai ravnite camine) stau pe bune. Ei de mafia caminelor au auzit??? Da, dar nu fac nimic… pentru ca intr-un fel sau altul participa la ea.
Colac peste pupaza: domnul director vrea ca si ceilalti doi colegi de camera, neparticipanti la unica petrecere din Moxa, sa vina in audienta la el. =))=))=)) Intrebarea logica vine imediat: ce sa cautam noi acolo? Unul dintre cei doi clar nu poate sa vina pentru ca nici nu mai stie unde e Moxa de cand nu a mai dat pe aici, dar eu, victima a ASE-ului prin blocarea in lift acum ceva vreme, sunt. Si ma duc tata. Ma duc sa vad care sunt problemele administrative si sociale care ma implica. Si sa vad cum isi desfasoara activitatea si ancheta departamentul social.
Dar tati, ce se intampla cu problemele reale ale caminelor??? CEEE??? Pe cine intereseaza de noi??? Ca sa scrii un mail trebuie sa te rogi sa nu fie foarte multi in camin care sa navigheze pe Internet si multe altele… Dar cu lifturile care sunt sicrie urcatoare, ce se intampla??? Dar nu, la noi in Romania, respectiv la noi in ASE se rezolva cu mare seriozitate si promptitudine o petrecere din camin. Ce naiba sa analizezi si sa pierzi timpul, nu stiu. O seara in care s-a dat muzica mai tare. ATAT. E, atatul asta reprezinta o munca intensa pentru cei din ASE. Tata, lasa-ne. In orice camin se dau petreceri. In Moxa nu se da si atunci cand se da cate una se cheama politia? Da. Dar politia alte treburi mai importante nu are??? Ba da, dar nu le face… Uite un exemplu simplu: ce a facut politia romana in cazul dublului asasinat de la Brasov??? NIMIC… Asta e un exemplu foarte mediatizat dar care arata foarte bine si foarte evidentiat ce face politia romana: NIMIC.
Scandalul incepe cand politia ii pune capat!!! Foarte corecta zicala.
C.I.

Niciun răspuns to “Traiasca politia romana in caminele ASE-ului…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: